Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Latest topics
» Vezérlő terem - Híd
Csüt. Feb. 14, 2013 8:03 am by Mesélő

» Hibernáló terem
Csüt. Feb. 14, 2013 8:03 am by Mesélő

» A roncs közelében
Csüt. Feb. 14, 2013 8:03 am by Mesélő

» Központi folyosó
Csüt. Feb. 14, 2013 8:03 am by Mesélő

» Sivatag
Szer. Jan. 16, 2013 6:54 am by Mesélő

» Közlemények
Pént. Dec. 21, 2012 7:41 pm by Mesélő

» Üzenőfal - Megbeszélő
Szer. Dec. 19, 2012 10:41 am by Mesélő

» William McAllister
Szer. Dec. 19, 2012 10:16 am by William McAllister

» A hajóroncs közelében
Pént. Dec. 07, 2012 4:12 am by Mesélő

Affiliates
free forum


Amit még tudni kell

Go down

Amit még tudni kell

Témanyitás  Mesélő on Pént. Okt. 05, 2012 10:34 am

Ide az kerül, ami nem feltétlen a karakterhez, hanem inkább a világhoz tartozik. Semmilyen világleírás alapján nem dolgozok, innen minden a saját szürkeállományom szüleménye.
avatar
Mesélő
Admin

Hozzászólások száma : 77
Join date : 2012. Oct. 05.

Felhasználó profiljának megtekintése http://anagykaland.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Amit még tudni kell

Témanyitás  Mesélő on Pént. Okt. 05, 2012 7:39 pm

Egy kicsit beszéljünk a játékról, annak a menetéről, csak hogy meglegyen és ne lehessen azt mondani, hogy nincs sehol leírva.

- Regisztráltok. Lehetőleg a karakteretek teljes nevével, ami meg lehet angoltól kezdve kínaiig mindenféle. (Ha meggondolja magát valaki nevet illetően, akkor én segítek változtatni utólag, szóval az a lényeg, hogy a játék kezdetekor legyen majd rendes nevetek.)
- Beszélgettek és megalkotjátok a karaktert. Igazából mindent leírtam a megfelelő topicban erről, nem szeretném túlragozni. Még avatarról tán annyit, hogy a profilban ott van mekkorát lehet betenni és mondjuk legyen a képen élő személy, vagy legalább is valaha élő személy, mert az elvesz az élményből, ha a felének rajzolt a másik felének animált, a harmadik felének meg fényképes avija van.
- Mindenki szépen-kedvesen-okosan viselkedik a másikkal. Hülyéskedni lehet, hisztizni nem.
- A reagok hosszát nem szeretném bekorlátozni. Ha van olyan, aki egy A/4-es oldalnyi szövegben tudja csak kiélni magát maradéktalanul, hát tessék, de biztos lesz olyan, aki 6-7 sornál többet képtelen írni, viszont annak is megvan a szépsége. Plusz a pörgősebb események során, tán egyszerűbbek is a rövidebb reagok. Mindenesetre mindenki úgy írjon, ahogy kézre esik, nincs megkötés.
- A mesélés részemről és a játék részetekről úgy fog zajlani, hogy van egy sorrend, amit igyekszünk betartani. Amikor a karakterek külön válnak (ha lesz ilyen), akkor értelemszerűen ez borul és új sorrendet alkotunk. Az én reagomra mindig várni kell, mert az az alap, hogy minden körben írok. Ha akarok nektek szabadságot hagyni, vagy épp beszélgetős szitu van, amivel nem tudok mit kezdeni, akkor vagy egy off-ban, vagy valamelyik ooc topicban jelzem, hogy mehet tovább nélkülem. Utána persze visszakapcsolódok.
- A játék során a karakterek nem kötelesek együtt maradni, így felőlem mehettek nyolcan nyolcfelé, ne törődjetek vele, hogy mennyi plusz mesélés nekem. XD
- Ha karakterhalál van, az sosem személyes. Mivel a Facebook hirdetésemben eleve agyonhangsúlyoztam, hogy a karakter meghalhat, így úgy kezellek titeket, mint akik ezzel tisztában vannak, tehát nem számítok hisztire. Természetesen nekem is az az érdekem, hogy minél többen végigjátsszátok és szórakozzatok, de ha a karakter hibázik, rosszul dönt, annak meglesznek a következményei. De nem fogom horrorfilmesen ok nélkül fogyasztani a csapatot, ha minden kari hibátlanul-ügyesen-okosan végigmegy, hát istenem... tiszták maradnak a kezeim és a billentyűzetem.

Ha pedig kérdés van, akkor engem lehet keresni akár pm-ben, akár a csibecsaba1991@hotmail.com msn-címen.
avatar
Mesélő
Admin

Hozzászólások száma : 77
Join date : 2012. Oct. 05.

Felhasználó profiljának megtekintése http://anagykaland.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Amit még tudni kell

Témanyitás  Mesélő on Pént. Okt. 05, 2012 8:41 pm

A Világ

2112-ben járunk. A Föld nem sokat változott az elmúlt 100 évben. A tudomány fejlődött, a bolygó kicsit halottabb lett, túl is népesedett, tehát itt az ideje költözni és leamortizálni más bolygókat is. Ha valamihez mindenképp hasonlítani akarnám, akkor az a Pitch Black, vagy az Alien filmek droidok nélkül (esetleg a Csillagközi invázió is jó példa, de rég láttam a filmet). Tehát valahol ott tartunk tudomány tekintetében. Idegen értelmes fajok nem ismertek. Nem különbözik olyan nagyon a jelen világunktól, tehát nem egy Star Wars vagy Star Trek világot kell elképzelni.

A bolygó, ahova mennétek Kepler névre hallgat. Már jóideje folynak ott kutatások és egyéb munka, hogy lakhatóvá tegyék, ezt a NASA végezte, most pedig eljött a nagy pillanat, hogy az első telepes csapat is odautazzon. (Ha valaki katona státuszban menne, az már járhatott is a Kepleren a NASA-nak köszönhetően.) Az utaztatást viszont egy másik cég, az ISTA (International Space Travel Association) végzi, tehát a hajós személyzet ehhez tartozik. Úgy 20 éve képeznek ki embereket arra, hogy űrhajót vezessenek. Nincs ennek különösebb jelentősége, azt leszámítva, hogy el tudjátok helyezni a karaktereket. Mindenesetre az ISTA szállította a Keplerre eddig a tudósokat és a katonákat és egyéb felderítőket, tehát már ők is járhattak ott.
5 éve kezdődött a Kepler projekt, tv-reklámokkal és plakátokkal, mely azt hirdette vidáman, hogy milyen jó is lesz a Kepleren élni és várják a jelentkezőket. Ez minden országba eljutott és persze több millióan jelentkeztek. Úgy ezer telepes lett kiválasztva, tehát elég nagy volt a szűrés, ebből most ez a 60-70 csak az első turnus. Elvileg évente érkezne az újabb adag kepleri lakos. Idősek egyébként nagyon nincsenek, 14-40 éves korig válogatták össze a jelentkezőket. Átestek egészségügyi szűrésen, IQ-teszten, pszichológiai vizsgálaton. Ezeknek az eredményeiről tudhat az a két-három szervező, aki szintén a hajón van, meg az adatbázisban is nyilván el van tárolva, amihez szintén csak ők férhetnek hozzá. Plusz volt némi kiképzés, ami a hibernált állapot megismerésére szoltált, meg szoktatták őket a némileg eltérő gravitációs körülményekhez és a levegő kissé más összetételéhez. (Ezért egyébként pénzt és lakást is kaptak, szóval a legtöbb telepes már nem dolgozott nagyon az elmúlt pár évben, állítólag egy-két hajléktalan is bejutott a projektbe, szóval ők meg még jobban jártak.)
Az első turnussal megy egy adag állat is megy egyébként, de ők még csak kísérleti jelleggel. Vicces érdekesség, hogy a Greenpeace még a felszállásotokkor is ott tüntetett, hogy márpedig állatokat ne vigyenek. Meg persze sok egyéb ellenző is van, általában az elvakultabb vallásos csoportok, meg hát rosszakaró mindig van, aki egy konstruktív cselekedetnek akar véget vetni. (Nem mondom, hogy ilyen se kerülhetett be a Kepler-projektbe, ha ügyesen titkolta.)

Az űrutazás még azért az átlagemberek számára eléggé megfoghatatlan. A Holdra való turistáskodás már mondjuk elég megszokott, vannak fapados járatok, mert ott egy burok alatt van amolyan turista paradicsom, de mint ahogy manapság még nem mindenki ült repülőn, úgy 100 év múlva se mindenki látogatott el még a Holdra, vagy esetleg más közeli bolygóra. Sok pénz azért.
Az pedig példátlan, hogy civileket hibernáltak volna. 120 fővel ez az eddigi legnagyobb utasszállító űrhajó és az okosak Titanic névre keresztelték -.-" (Ez ellen is sokan tüntettek, de az ISTA okosai úgy vélték, hogy az ő dolguk eltüntetni a névvel járó rossz karmát és olyan fényben tündökölni, mint anno a Titanicnak kellett volna.) A hibernálás technikája egyébként csak olyan 20 éves, tehát nyugodtan lehet miatta bizalmatlannak lenni. (Bár a hajóra való felszállás úgysem kerül kijátszásra.)
Elmondják egyébként mindenkinek az utazás menetét. Felszálltok szépen még a földön és a telepeseket ott helyben be is állítják a hibernáló cellákba. Ők már a Földön elalszanak, akárcsak a tudósok és a többi, aki haszontalan. A katonák kivárják a felszállást, ők eztán mennek be a hibernálóba és végül marad az ISTA-s személyzet, akik pár óra múlva hajtják nyugovóra a fejüket. Utoljára persze a kapitány, aki beprogramozza a robotpilótát. A hajó pedig önállóan repül. Az utasok pedig elalszanak 5 évre. Bizony, nem öregednek, viszont mire megérkeznének a Keplerre a Földön bizony már 5 év eltelt. Nem hangzik olyan vészesnek.

És itt kezdődik kicsiny kalandunk majd... Egyéb kérdés miatt lehet hozzám fordulni a megbeszélős topicban, vagy akárhol. Nem szeretném túlszabályozni a dolgot, hiszen szándékosan nem egy olyan vad jövőképet vetítettem előre.

UI.: A Kepler egyébként tényleg egy létező bolygó, amit a NASA tényleg lakhatónak vél. Ez amolyan plusz érdekesség. (Viszont ti IC sose érkeztek meg oda, szóval ennél többet nem is kell tudni róla. XD) A Titanic elnevezésért pedig külön bocsi, nem hagyhattam ki. XD
avatar
Mesélő
Admin

Hozzászólások száma : 77
Join date : 2012. Oct. 05.

Felhasználó profiljának megtekintése http://anagykaland.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Amit még tudni kell

Témanyitás  Mesélő on Pént. Okt. 05, 2012 10:24 pm

Kaptam egy olyan tanácsot, hogy a képi ábrázolás nagyban segítené elképzelni a dolgokat, így most képregény következik, nem csak a ti, de a saját szórakoztatásomra is.

Valahogy így nézhet ki a hajó vezérlése, szóval nem csoda, hogy lezuhantunk... szőke nő a volánnál! (Bocsánat minden szőke nőtől ezúton is, de vannak kihagyhatatlan poénok. Én kizárólag intelligens szőke nőket ismerek.)

Felszállás után rajtakapták a másodtisztet és a haverját, hogy lanpartiznak... Ez egyébként valamilyen számítógépes kezelőfelület 100 év múlva. Legalább is én azt mondom.

Így néznénk ki, ha megérkeznénk a Keplerre. Szép nagy dög ez a Titanic. Ettől még ez is ripityára törik, ha nekimegy mondjuk egy bolygónak. Very Happy

Fegyverekről volt némi érdeklődés. Mieink kicsit valósághűbbek, mint ezek a képen, de valami ilyesmikről van szó. Nagyrészt még golyós fegyverek, de azért az ilyen energianyalábos vackok is elő-elő kerülhetnek, bár azok még nem olyan hatásosak. A katonáink is így néznek ki, amikor van idejük felkészülni a harcra.

Ezzel szemben ti így fogtok kinézni harc közben.

Amíg egy bolygó légköre nincs megvizsgálva, addig kötelező a szkafander. Ezek azért százszor kényelmesebbek, mint amiben mondjuk ötven éve Holdra szálltak. Egyébként pedig öltözködés: Amíg a hajón vagyunk mindenkin ugyanolyan kezes-lábas van, leánykori nevén overál. Viszont van saját poggyász valahol az űrben, szóval lehet normális ruhában is lenni, ha valakit ez majd feszélyezne a későbbiekben.

Ez meg egy random faszi, akinek tetszik a csuklóján a cucc. Ilyenetek is lehet, ha megmondjátok mi ez. XD

A képek a Prometheus, a Pandorum, a Pitch Black és a Csillagközi invázió című filmekből vannak.
avatar
Mesélő
Admin

Hozzászólások száma : 77
Join date : 2012. Oct. 05.

Felhasználó profiljának megtekintése http://anagykaland.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Amit még tudni kell

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.